Äta nyttigare
Äta nyttigare

Äta nyttigare

Fördelar med att idrotta regelbundet

Det är ingen hemlighet att fysisk aktivitet har positiv påverkan för vår hälsa. Du kan vara fysisk aktiv ensam eller i grupp beroende på vad som passar dig. Om du sedan kombinerar detta med att leva hälsosamt är du en bra bit på vägen mot ett ökat välbefinnande. Det är aldrig för sent att börja idrotta. Du kan alltid hitta något av intresse. Om du vill hålla på med en lagsport finns det till exempel korplag för fotboll och handboll.

Minska stressen med regelbunden träning

Om du ofta känner dig stressad kan idrott och regelbunden träning hjälpa till att minska dina stressnivåer. När man känner sig stressad är det lätt att hoppa över träningen för att ha mer tid till annat. Då blir det en ond spiral som du helst bör undvika. Har du inte så mycket tid kan du gå en kort promenad eller köra ett pass på 20 minuter. Du kommer att vinna mycket på att ta dig tid för detta.

Minskar risken för depression

Det är också känt att träning höjer din livskvalitet och minskar risken för att du ska hamna i en depression. Träning är naturligtvis inte hela lösningen men det kan hjälpa mot nedstämdhet. Lever du ett liv med mycket aktiviteter är det också mindre risk att du hamnar i en framtida depression.

Du kan lättare hålla din målvikt

Det är ingen tvekan om att träning och kost går hand i hand. Om du rör på dig regelbundet och samtidigt äter en hälsosam kost är det lättare för dig att hålla din önskade målvikt. Det är dessutom enklare att ha en hälsosam livsstil vilket du vinner på i längden. Du behöver inte nödvändigtvis räkna kalorier utan det viktiga är att du äter nyttigt och inte allt för stora portioner.

Du träffar andra med samma intressen

En annan stor fördel med att träna regelbundet är att du får möjligheten att stifta nya bekantskaper och lära känna människor med samma intressen. Om du till exempel börjar i ett fotbollslag kanske ni även träffas och tittar på fotboll på fritiden. Du kan också skaffa dig en träningskompis och börja träna tillsammans. Det brukar stärka motivationen och gör att man tränar även de dagar som motivationen inte är på topp.

Du lär känna dig själv lite bättre

Att börja träna är faktiskt även sätt att lära sig mer om sig själv. Du får möjligheten att lära känna din kropp och komma underfund med vilken träningsform som har bäst verkan. Du kommer också bättre känna när du behöver vila och återhämta dig. Om du dessutom kombinerar det med en bra kost kommer du snart att börja se resultat. Många som börjar idrotta eller träna ser det snabbt som en livsstil och blir väldigt motiverade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *